Bagt æblekage med nødder – Mums!

Sprødt ydre, svampet midte. Touch af nødder. Du forsvinder ind i æblekagen af fryd. Glæd familie eller venner med en klassisk æblekage med nødder. Kagen som er nem at bage og med sikkert resultat. Bag den – efterår eller ej.

 

Bagt æblekage

Fristende god bid for bid. Her pyntet med ‘Peters Pynt’ – tynde skiver af en blomme.

 

Bagt æblekage med nødder - Mums!
 
Opskrift og foto:
Personer: 8
Ingredienser
  • 100 gram hasselnødder
  • 150 gram mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 150 gram blødt smør
  • 225 gram sukker
  • 3 æg
  • 3 æbler - ca. 250 gram
  • Evt. en blomme til at pynte med
  • 1 kvart l. piskefløde til flødeskum eller creme fraiche
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Blend hasselnødderne helt fint til nøddemel. Hæld nøddemelet over i en skål og brug en ske til at røre nøddemelet sammen med mel, vaniljesukker, bagepulver og salt.
  3. Pisk det bløde smør og sukker sammen i foodprocessoren til det er en ensartet, lys masse. Tilsæt æggene i smørmassen ét ad gangen, hvor du pisker mellem hvert æg.
  4. Tilsæt de tørre ingredienser (nøddemel, mel og så videre) og pisk til du har en jævn dej.
  5. Skræl æblerne og skær dem i fire både. Halvér bådene på langs og skær 4-5 tern af hver båd. Vend totredjedel af æblestykkerne i dejen.
  6. Beklædt en bageform med bagepapir og fordel dejen i formen.
  7. Tryk de sidste æbler ned i dejen, de må gerne stikke lidt op. Pynt evt. dejen med skiver af en blomme.
  8. Bag kagen cirka 40 minutter nederst i ovnen til den er smuk gyldenbrun og der ikke hænger dej ved en strikkepind eller kødnål. Dæk evt. kagen med sølvpapir de sidste 10 minutter afhængigt af, hvor hurtigt kagen tager farve.
  9. Servér lun med letpisket flødeskum eller creme fraiche.

Summary
Recipe Name
Bagt æblekage med nødder - Mums!
Published On
Total Time
Average Rating
3.5 Based on 8 Review(s)