Anses madbrød med rosmarin – så nemt

Dette lækre madbrød med rosmarin er stort set uden fedt. Du behøver blot at røre i dejen med en ske til dette madbrød med rosmarin. Først til allersidst skal du have fingrene i dejen, men uden at du behøver at have dejen ud på bordet.

Så er der nybagt  brød. Anses madbrød med rosmarin er fantastisk med en minimal indsats uden dej på fingrene.

Så er der nybagt madbrød.

Anses madbrød med rosmarin – så nemt
 
En god sprød skorpe og en god og fugtig krumme. Hvad andet ønsker du dig? En duft af rosmarin? Vær så god du får det hele med Anses madbrød med rosmarin.
Opskrift og foto:
Personer: 6 Tid: 3 timer
Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 1 dl ymer
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 10 g gær
  • 450 g mel
  • Nålene fra tre lange kviste rosmarin
  • 2 spsk vand
  • flagesalt
Sådan gør du
  1. Lun vandet til lunkent og hæld det i en stor skål sammen med ymeren - har du ikke ymer kan du bruge jogurt eller skyr.
  2. Tilsæt sukker, salt og gær.
  3. Tag et piskeris og pisk nogle få sekunder til gæren er opløst - det er hurtigst.
  4. Rør 350 gram mel i og rør dejen godt sammen med en ske. Dejen til Anses madbrød med rosmarin bliver så sej, at den stadig kan røres rundt i skålen, selv om den er lidt tung.
  5. Drys lidt mel over og læg et rent viskestykke over.
  6. Lad dejen hæve 1-2 time.
  7. Rør rundt igen i et minut, så luften rører ud.
  8. Drys lidt mel på og læg viskestykket over igen.
  9. Lad dejen hæve yderligere 1-2 time.
  10. Rør så dejen et halvt minuts tid med skeen, så luften kommer ud og tilsæt 100 gram mel i.
  11. Ælt den ekstra mel ind i dejen med hænderne nede i skålen.
  12. Når dejen er god og jævn, former du den til en brød og lægger dejen på et stykke bagepapir på en bageplade.
  13. Tænd ovnen på 225 grader, så hæver dejen færdig, i de 15-20 minutter til ovnen er varm.
  14. Hak rosmarinbladene groft og vend dem i 2 spsk vand.
  15. Fordel rosmarinblandingen over dejen.
  16. Drys flagesalt over. Når ovnen er varm, bager du dit madbrød med rosmarin i cirka 25 minutter.
  17. Lad det køle af på en rist.

Tip til madbrød med rosmarin

Hvem siger det skal være et madbrød med rosmarin? Du bestemmer. I stedet kan du hakke frisk basilikum, oregano eller timian. Du kan også mikse flere krydderurter.

Brødets historie

Brød har mættet munde i årtusinder, og ofte haft en religiøs eller rituel betydning. I stenalderen var brød mel og vand, der blev blandet til grød og bagt. Man antager, at det var de gamle egyptere, der opfandt den lukkede bageovn. Der er ikke fundet tegn på, at der har været brød i Norden før 200-tallet. Alt det og mere til om brød til kan du læse om på Wikipedia.