Nem hjemmelavet koldskål med kærnemælk
 
 
Hjemmelavet koldskål er en let dessert. Blåbærrene pynter og giver friskhed.
Opskrift og foto:
Personer: 6 Tid: 20 minutter.
Ingredienser
  • 2 past. æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 1 stang vanilje
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 liter kernemælk
  • Kammerjunkere
  • 1 bakke blåbær
Sådan gør du
  1. Pisk æggeblommerne med sukker i en skål cirka to minutter med elpiskeren, så æggemassen bliver lys, og luftig.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene fri og pisk dem med. Pisk citronsaften med.
  3. Ryst kærnemælken før du åbner den.
  4. Tilsæt kærnemælken i en tynd stråle, mens du pisker.
  5. Servér hjemmelavet koldskål med kammerjunkere og blåbær. Bruger du almindelige æggeblommer som jeg, skal hjemmelavet koldskål serveres straks - gem ikke eventuelle rester. Det bliver dog ikke noget problem, for hjemmelavet koldskål smager fantastisk og er hurtigt væk.
Recipe by Nem Dessert at http://www.nemdessert.dk/hjemmelavet-koldskaal-med-kaernemaelk