Hjemmelavet brombærsyltetøj – 1 glas

Du behøver ikke bakse med Atamon eller pulver for at fremtrylle denne brombærsyltetøj.

Prisen er, at din brombærsyltetøj løber meget – og holdbarheden er fem dage i køleskabet – jeg lover dog, at den er væk længe før. Til gengæld er din brombærsyltetøj frisk og god,  og færdig i en fart.  Nu er hjemmelavet syltetøj ikke længere et projekt.

Et glas hjemmelavet brombærsyltetøj fra Nem Dessert

Drømmegod på is.

Hjemmelavet brombærsyltetøj – 1 glas
 
Uimodståelig på jogurt, skyr eller ymer om morgenen. Dejlig på vaniljeis, gerne mens din brombærsyltetøj endnu er lun. Skøn til pandekager og vafler.
Opskrift og foto:
Personer: 6 Tid: 15 minutter med friske bær
Ingredienser
  • 300 g frosne eller friske brombær
  • 100 g sukker
  • 1 spsk vand
  • saften af en lime
Sådan gør du
  1. Er bærrene frosne, så lad dem tø 1 time i en gryde med sukkeret. Bærrene behøver ikke at være fuldstændig optøede, før du går videre.
  2. Tilsæt 1 spsk vand.
  3. Varm gryden op ved svag varme, mens du rører rundt.
  4. Lad din brombærsyltetøj koge i 2 minutter til bærrene 'smatter' let.
  5. Tilsæt limesaften, lad syltetøjet koge op igen og sluk straks.
  6. Hæld din brombærsyltetøj et rent syltetøjsglas. Luk det til og lad det køle af. Sæt din brombærsyltetøj i køleskabet, hvor brombærsyltetøjet holder sig fem dage.

 Pluk brombær til din brombærsyltetøj

Det er en hyggelig aktivitet at cykle ud og lede efter brombær om efteråret. Find en ren plastbeholder, for eksempel en tom liter græsk jogurt, bor to huller og træk en snor gennem, som du binder om livet med den lille spand foran. Husk også en arbejdshandske til at fjerne og holde de tornede grene med, mens du plukker med den anden. Bærrene lægger du direkte ned i spanden, så du har hænderne frie, mens du er inde i krattet. Er det ikke brombærtid, eller vil du bare ikke på brombærjagt, så brug blot den frosne slags fra supermarkedet til din brombærsyltetøj.

Plant brombær uden torne

Havenyt opfordrer dig til at dyrke brombær i din egen have, og fortæller dig hvordan du gør. Det er let, og endnu bedre kan du også få brombærplanter uden torne.