Langtidshævede boller – gode og nemme

De langtidshævede boller hæver over natten. Så nemt. Skorpen har bid, krummen er god af den lange hævetid. Du slipper helt for at få dej på fingrene med disse langtidshævede boller, for tiden gør arbejdet, når bollerne hæver om natten.

Langtidshævede boller. Se en nem opskrift på boller over natten.

Glæden ved at tage pladen ud af ovnen.

Langtidshævede boller – gode og nemme
 
Før du går i seng, sætter du bollerne til hævning. I morgen når du vågner, er du klar til at bage de dejligste boller.
Opskrift og foto:
Personer: 6 Tid: Lidt tid om aftenen og lidt om morgenen.
Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 1 dl ymer
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 10 g gær
  • 350 g mel
  • Evt. æg til pensling
Sådan gør du
  1. Om aftenen, før du går i seng, hælder du det kolde vand i en stor skål sammen med ymeren - har du ikke ymer kan du bruge jogurt eller skyr.
  2. Tilsæt sukker, salt og gær.
  3. Tag et piskeris og pisk til gæren er opløst.
  4. Rør melen i og rør dejen godt sammen med en ske et minuts tid.
  5. Drys lidt mel over og læg et rent viskestykke over.
  6. Lad dejen hæve over natten.
  7. Når du vågner, tænder du ovnen på 200 grader.
  8. Rør dejen godt rundt i et minut, så luften kommer ud, og dejen bliver jævn.
  9. Brug to spiseskeer til at sætte dejen i 10 klatter på et stykke bagepapir på en bageplade.
  10. Pisk et æg med en gaffel, og pensl bollerne.
  11. Lad dejen hæve færdig i de 15-20 minutter til ovnen er varm. dejen færdig, i de 15-20 minutter til ovnen er varm.
  12. Når ovnen er varm, bager du bollerne i ca 15-20 minutter til de er flot gyldne.
  13. Lad dem køle af på en rist.
  14. Nyd de langtidshævede boller lune!

Nyd de duftende langtidshævede boller lune med iskoldt smør, hjemmelavet brombærsyltetøj eller hjemmelavet rabarbermarmelade. Intet slår duften af nybagte boller, eller forresten … smagen gør.

Teknikken bag langtidshævede boller

Karolines Køkkenleksikon skriver, at langtidshævet gærdej giver melet tid til at udvikle ægte brødsmag, og at brødet bliver mere saftligt, luftigt og med en bedre sammenhængende krumme. Jeg giver selvfølgelig Karoline ret.