Nem jordbær rabarber syltetøj – 1 glas

Sødmen er intens ligesom den røde farve i denne jordbær rabarber syltetøj. Jordbærsyltetøj kan næsten blive for sødt, i denne nemme jordbær rabarber syltetøj opskrift giver rabarber det nødvendige friske spark. Den rigelige mængde vanilje giver en heftig smag og duft.

Billede af et glas nem jordbær rabarber syltetøj. Hjemmelavet naturligvis. Få din opskrift her.

Udover synet er duften af vanilje, jordbær og rabarber forførende god.

Nem jordbær rabarber syltetøj - 1 glas
 
Slut med købesyltetøj, denne her opskrift på nem jordbær rabarber syltetøj er for nem og lækker.
Opskrift og foto:
Personer: 6 Tid: 20 minutter
Ingredienser
  • 150 g rabarber
  • 150 g jordbær
  • 150 g sukker
  • 1 spsk vand
  • Korn af 1 vaniljestang
  • Saften af ½ lime
Sådan gør du
  1. Skær rabarber i 1 cm tykke skiver. Klargør jordbær og del dem i kvarte.
  2. Læg jordbær og rabarber i en gryde og drys med sukker.
  3. Lad det stå 5 minutter
  4. Tilsæt en skefuld vand og kog rabarber, jordbær og sukker meget, meget langsomt op mens du indimellem rører forsigtigt.
  5. Når det begynder at koge, flækker du vaniljestangen og tilsæt kornene og den flækkede stang samt saften af ½ lime.
  6. Lad det koge nogle minutter til rabarberne er bløde, lige før de 'smatter' ud.
  7. Fjern vaniljestangen
  8. Kom din nemme jordbær rabarber syltetøj på et rent glas, jeg synes det er nemmest at bruge en spiseske til at få syltetøjet i glasset.
  9. Opbevar din nemme jordbær rabarber syltetøj i køleskabet, hvor det holder sig fem dage. Hvis den holder så længe:)

Der er ikke brugt pulver til at tykne din jordbær rabarber syltetøj, derfor er syltetøjet noget flydende, men hvad gør det? Brug jordbær rabarber syltetøj til nemme pandekager, nemme vafler, fødselsdagsboller, eller bare almindelige boller.

Tip til jordbær rabarber syltetøj

Måske har du lige en halv bakke jordbær fra i går som er ved at blive trist. Den kan du bruge sammen med et par rabarberstænger. Så har du lækker  jordbær rabarber syltetøj om lidt.

Hvad er forskellen på syltetøj og marmelade?

I dag er der ikke så meget forskel, da både syltetøj og marmelade ofte er en mellemting mellem tidligere tiders meget stive marmelade og  flydende syltetøj, skriver Gyldendals Den Store Danske. Traditionelt kunne bærstykker ikke ses i marmelade, da den blev kogt helt ud, men det har også ændret sig. Skal du købe marmelade eller syltetøj, så gå efter syltetøj, da loven dikterer, at der skal være mindst 35 procent frugt i marmelade, men 45 procent i syltetøj.