Nem luksus marcipan rabarber crumble

Kun gode sager er der i denne luksus rabarber crumble. Fyldig marcipan, havregryn med bid og mandler med crunch. Yummy.

Luksus rabarber crumble med marcipan

Rabarber crumble fra Nemdessert.dk

Nem luksus marcipan rabarber crumble
 
Denne lune rabarbercrumble i luksusudgaven vil begejstre alle.
Opskrift og foto:
Personer: 6 Tid: 1 time
Ingredienser
  • Smør til formen
  • 400 g rabarber
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 150 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 75 g mel
  • 75 g grove havregryn
  • 100 g marcipan
  • Evt. 50 g mandler
  • Evt. 5-6 ultratynde skiver smør
  • En kvart l piskefløde
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Skær rabarber i 1 cm tykke skiver
  3. Smør en form eller fad med smør eller olie, og fordel rabarberne i fadet.
  4. Tag en skål og vend kartoffelmel og sukker, så det er godt rørt sammen.
  5. Fordel sukkerblandingen over rabarberne.
  6. Smørret skal være meget blødt, før du går i gang. Du kan fx give det 10 sekunder i mikrobølgeovnen. Hold øje så det ikke smelter.
  7. Tag en skål og læg det bløde smør, mel og havregryn i skålen. Riv marcipanen groft henover.
  8. Brug hænderne til at samle dejen
  9. Smuldr dejen over rabarber og sukker, så den er jævnt fordelt.
  10. Hak mandlerne groft og drys over.
  11. Skær 5-6 tynde flager smør og læg over dejen.
  12. Når ovnen er varm bager du din rabarber crumble gylden midt i ovnen i ca. ½ time.
  13. Pisk fløden til letpisket flødeskum.
  14. Server din rabarber crumble lun med kold, letpisket flødeskum.

Historien bag rabarber crumble

I følge den engelsksprogede Wikipedia stammer crumble fra England og kan spores tilbage til den amerikanske køkken under den europæiske kolonisering af det amerikanske kontinent.

Englænderne spiste rabarbercrumble med brødkrummer

Crumble blev populær i Storbritannien  under rationeringstiden i Anden Verdenskrig, hvor crumblen vandt over tærten fordi ingredienserne til dejen var rationeret. For at spare endnu mere tilsatte englænderne brødkrummer til deres crumble. Den var også en populær opskrift, fordi den var enkel, og det gælder også denne rabarber crumble.