Rabarbertærte opskrift – nem og god!

Smag på foråret. Smag på rabarbertærte. Denne rabarbertærte opskrift giver dig en sprød bund, et frisk, sødsyrligt fyld og på toppen af det hele den cremede afslutning: Let og blød flødeskum.

Rabarbertærte opskrift. Yndlingstærten når det er forår. Nem og god.

Yndlingsrabarbertærten når det er forår. Nem og god.

Rabarbertærte opskrift – nem og god!
 
Nyd tærten lun til en god kop kaffe eller the. Det er forårsluksus.
Opskrift og foto:
Personer: 6 Tid: 1 time
Ingredienser
  • Dej:
  • 125 g blødt smør
  • 200 g mel
  • 2 spsk sukker til dejen
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Fyld:
  • 500 g rabarber
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 125 g sukker
  • Tilbehør:
  • En kvart l piskefløde
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Smørret skal være meget blødt, før du går i gang med denne rabarbertærte opskrift. Du kan fx give smørret 10-20 sekunder i mikrobølgeovnen. Hold øje så det ikke smelter.
  3. Tag en skål. Bland smør, mel, vaniljesukker og to spiseskefulde sukker. Brug hænderne til at samle dejen. Den må ikke klistre eller være for tør til at blive samlet til en dej.
  4. Find et tærtefad.
  5. Smør tærtefadet med smør.
  6. Brug hænderne til at fordele dejen ud i den smurte tærteform, så den danner en bund. Tag et stykke dej ad gangen og klap det fladt. Fordel i formen, så 'mosaikkerne' til sidst mødes til en bund. Det er nemmere end at bruge kagerulle, synes jeg. Dejen skal gå lidt op ad kanterne.
  7. Skær rabarber i 1 cm tykke skiver og fordel dem på dejen.
  8. Tag en skål og vend kartoffelmel og sukker, så det er godt rørt sammen.
  9. Fordel sukkerblandingen over rabarberne.
  10. Bag tærten midt i ovnen cirka 35 minutter, til tærten er gylden i kanterne.
  11. Pisk fløden til let og luftig skum. Pas på du ikke pisker for meget, hellere for blød end for fast.
  12. Servér rabarbertærten lun med kold flødeskum til.

Tip til rabarbertærte opskrift

Du kan bruge cremefraiche i stedet for flødeskum i denne rabarbertærte opskrift

 Vinrabarber er bedst til din rabarbertærte opskrift

De tynde stænger af vinrabarber og jordbærrabarber smager bedst, skriver Dansk Landbrugsmuseum, der også fortæller, at rabarber kom til Danmark omkring 1835, og at den var en vigtig afgrøde, fordi man på det tidspunkt af året manglede friskt grønt.