Rabarberkompot opskrift i ovn – så nem

Rabarberkompot opskrift på ovnbagt rabarber badet i sukker. Mundvandet løber.En rabarberkompot får en ekstra fin smag og bliver smukkere, når den er bagt i ovnen. Brug denne rabarberkompot opskrift og du har en fantastisk rabarberkompot til nemme pandekager, på vaniljeis eller til et hold nemme vafler.

Forår kalder på rabarber. Denne rabarberkompot opskrift på kompot i ovnen er nem og hurtig.

Forår kalder på rabarber.

Rabarberkompot opskrift i ovn – så nem
 
Det perfekte ægteskab mellem to ingredienser må da være rabarber og sukker. Nem rabarberkompot opskrift til dig.
Opskrift og foto:
Personer: 6 Tid: 45 minutter
Ingredienser
  • 400 g rabarber
  • 150 g sukker
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær rabarberne i 1 cm tykke skiver og læg dem i et ildfast fad smurt med smør eller beklædt med bagepapir.
  3. Fordel sukker over rabarberne. Når oven er varm, lader du rabarberne bage i en halv time til de er møre - så nem er denne rabarberkompot opskrift:)
  4. Vil du have din rabarberkompot over i et andet fad eller på en tallerken, så brug en paletkniv til forsigtigt at få din rabarberkompot op på en tallerken, så den smukke struktur bevares.

Plant rabarber til din rabarberkompot opskrift

Foråret giver en ustyrlig trang til rabarber, fordi det er den første søde afgrøde på vores breddegrader. Vil du have rabarber i haven, har Havenyt en fin beskrivelse af, hvordan du gør. Træk altid rabarber fri af rabarberplanten med et jævnt træk. Så får du den lyserøde fod med, og det er det sødeste stykke af rabarber. Den skal du ikke skære væk, læg blot et snit tæt op af foden, som fjerne eventuelle brune kanter.

Din rabarberkompot opskrift er også god til kylling

Rabarberkompot er god til andet end det søde køkken. Prøv den til kylling, en god bøf på grillen eller fisk, det er eminent. Brug bare den samme rabarberkompot opskrift. Du kan også brug rabarberkompot som et frækt tilbehør til et ostefadet, eller som modspil til en fed chokoladekage.